عملکرد دستگاه لیزر مو برای از بین بردن موهای زائد
دستگاه لیزر مو برای از بین بردن موهای زائد به دستگاهی گفته می شود که با استفاده از ایجاد نور لیزر با طول موج های دایود، الکساندرایت، اندیاگ فولیکول های مو را تحت تاثیر قرار دهد. دستگاه لیزر مو اصطلاحا ریشه مو را ضعیف کرده و مانع از رشد موهای جدید بر روی پوست شود.
نکته ای که شاید کمتر مطرح شود این است که موها در اثر لیزر از بین نمی روند فقط روند رشد آنها کند میشود، به همین دلیل است که همه مشتریان به دوره های سه ماهه تا یک ساله برای لیزر مجدد نیاز دارند. در صورتی که این دوره های یادآور را انجام ندهند ممکن است پس از مدتی موها مجدد به رشد خود ادامه دهند.
لازم به ذکر است دوره های یادآوری و بازگشت مو کاملا بستگی به شرایط بدنی هر فرد متفاوت است.
انواع دستگاه های لیزر برای از بین بردن موی زائد
دستگاه لیزر مو زائد انواع و اقسام متفاوتی دارد
- یک نوع آن که سابقاً از آن استفاده میشد دستگاه لیزر مو IPL بود و به آن اصطلاحاً شبهه لیزر می گفتند و به سرعت از چرخه رقابت خارج شد.
- پس از آن معروف ترین دستگاه لیزر مو، دستگاه الکساندرایت بود که معروف ترین برند آن کندلا است. البته دستگاه الکساندرایت با نامهای تجاری دیگری نیز در بازار وجود دارند مانند دکا، گرویتی، نابلکس و …
- دستگاه لیزر مو دایود یکی دیگر از دستگاه های موجود در بازار برای از بین بردن موی زائد است. دستگاه لیزر مو زائد دایود با استفاده از نیمه رساناها لیزر تولید می کند و تاثیر خوبی در از بین بردن موی زائد دارد.
دستگاه لیزر مو IPL (Intense Pulse Light)
به این دستگاه اصطلاح شبه لیزر نیز گفته می شود و مخفف Intense Pulse Light است. این دستگاه با استفاده از نور شدیدی که تولید میکند باعث از بین رفتن یا ریزش موهای زائد میشود. تابش نور با قدرت کافی به گروهی از فولیکولهای مو، برای غیر فعال کردن و یا از بینبردن ریشه مو بدون آسیب رساندن به پوست عمل میکند. نور شدیدی که در این دستگاه تولید میشود از لامپ آن نشأت می گیرد لامپ این دستگاه معمولاً بعد از دویست تا پانصد هزار شارژ نیاز به تعویض دارد (نکته منفی). قیمت لامپ های این نوع دستگاه لیزر چندان بالا نیست و به راحتی در بازار یافت می شود.
نکته مثبت استفاده از دستگاه لیزر مو IPL اثرگذاری سریع آن است مشتری پس از یک جلسه و به سرعت احساس میکند که موهای زائد از بین رفته و پوست صاف و یک دستی دارد. اما تجربه ها در استفاده طولانی مدت از این دستگاه مثبت نبوده، نکته منفی استفاده از دستگاه لیزر مو IPL که به آن شبهه لیزر نیز گفته می شود از بین رفتن اثر آن پس از مدت کوتاهی است. به این امر اصطلاحاً بازگشت مو گفته میشود. یعنی مشتری در بدو امر رضایت بسیاری دارد اما پس از مدت بسیار کوتاهی شاهد رشد مجدد موها خواهد بود. در واقع چون تکتولوژی این دستگاه شبهه لیزر است تاثیر طولانی مدت مناسبی در از بین بردن موهای زائد ندارد.
دستگاه لیزر مو زائد الکساندرایت
این دستگاه ها به دلیل تکنولوژی آن قیمت بالایی دارند. طبیعتاً کلینیک هایی که از این دستگاه ها استفاده می کنند مبلغ زیادی را بابت هر جلسه برای از بین بردن موهای زائد از مشتری دریافت می کنند.
این دستگاه ها معمولاً به دستگاه های غیر تماسی یا نان کانتکت نیز معروف هستند. لیزر در این دستگاه ها با تحریک راد با همان کریستال با استفاده از لامپ در خود بدنه اصلی دستگاه تولید می شود. بر اثر تحریک راد نور اشعه لیزر تولید می شود که با استفاده فیبر از دستگاه خارج می شود. مهمترین قطعه برای انتقال لیزر از دستگاه لیزر مو الکساندرایت به هندپیس فیبر آن می باشد. پس از انتقال لیزر به سر هندپیس لیزر بر روی پوست تابانده میشود.
طول موج در دستگاه های لیزر مو الکساندرایت ۷۵۵ نانومتر است که به طول موج الکس معروف است.
اصلی ترین قطعه که باید برای آن هزینه پرداخت کرد در دستگاه لیزر مو الکساندرایت لامپ آن می باشد. بعضی دستگاه ها یک لامپ و برخی دو لامپ برای ایجاد لیزر دارند. عمر لامپ ها معمولا بین یک تا سه میلیون شات اعلام میشود و و هزینه لامپ ها بسته به برند ها متفاوت است.
لیزر الکساندرایت با توجه به بالا بودن قیمت آن مخاطب های کمتری دارند اما تاثیرگذاری آنها قابل توجه است. بعضی کلینیک ها برای هر جلسه استفاده از دستگاه لیزر مو الکساندرایت بین ۱ تا ۲ میلیون تومان دریافت می کنند.
تعداد جلسات لازم برای از بین رفتن کامل موهای زائد بسته به بدن هر نفر متفاوت است. اما بین ۵ تا ۸ جلسه و هر ماه به صورت مداوم باید بر روی پوست هر مشتری درمان انجام شود.
دستگاه لیزر مو زائد دایود
تکنولوژی تولید لیزر با استفاده از نیمه رسانه ها در دستگاه لیزر مو دایود در حال حاضر در دست برخی کشورهای اروپایی و آمریکایی است اخیرا برخی شرکتهای کرهای و چینی نیز تحت لیسانس یا به صورت مستقل اقدام به تولید این نوع لیزر کرده اند.
لیزر در دستگاه لیزر مو دایود در سر هندپیس دستگاه تولید می شود. لیزر توسط لیزر بار دستگاه تولید بر روی پوست تابانده میشود.
لیزر ایجاد شده با تکنولوژی دایود طول موج ۸۰۸ نانومتر دارد.
مهمترین قطعه مصرفی در دستگاه لیزر مو دایود لیزر بار آن می باشد که ممکن است بسوز و نیاز به تعمیر داشته باشد. لیزر بار دستگاه ها بسته به قیمت دستگاه بین ۷۰ میلیون تا ۱۵۰ میلیون تومان قیمت گذاری میشود. لیزر بار در دستگاه های لیزر مو دایود بین ده تا سی میلیون شات برآورد می شود. دستگاه های ل مویزر دایود معمولاً اثر مناسبی در از بین بردن موهای زائد دارد. برای از بین رفتن موهای زائد معمولاً بین ۶ تا ۸ جلسه به صورت ماهانه نیاز به درمان وجود دارد.
دستگاه های بسیاری در حال حاضر با تکنولوژی دایو در بازار وجود دارند که با توان های مختلف در بازار عرضه می شود. با توجه به شهرت دستگاه های الکساندرایت بسیاری از شرکت ها طول موج الکس را نیز بر روی دستگاه های دایود نیز قرار دادند. اما اصل و اساس تکنولوژی دایود است.
قیمت دستگاه ها
در صورتی که بخواهیم سه نوع دستگاه بالا را به صورت پله ای از کمترین به بیشترین دسته بندی کنیم ارزان ترین دستگاه همان IPL است، پس از آن دستگاه های لیزر دایود و سپس گران ترین دستگاه دستگاه لیزر مو الکساندرایت است.
دستگاه لیزر مو IPL در حال حاضر کمتر استفاده می شود. برخی مراکز که قبلا این نوع دستگاه ها را خریداری کرده اند گاهی هنوز برای از بین بردن مو زائد از آن استفاده میکنند.
با توجه به اینکه قیمت دستگاه لیزر مو دایود نسبت به دستگاه لیزر مو الکساندرایت پایین تر است خدمات ارزان تری نسبت به الکساندرایت دارد.
قیمت دستگاه لیزر مو الکساندرایت در ایران در مدل های چینی از ۶۰۰ میلیون تومان شروع میشود و تا ۴ میلیارد تومان برای دستگاه های آمریکایی مانند کندلا قیمت گذاری می شوند.
قیمت دستگاه لیزر مو دایود در ایران در مدل های چینی از ۲۵۰ میلیون تومان شروع میشود و تا 450 میلیون تومان بالا می رود. دستگاه لیزر مو دایود که تولید کشور کره باشد بین ۶۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان قیمت دارد. همچنین دستگاه لیزر مو دایود که در اروپا و آمریکا تولید شود ممکن است بین ۱ تا ۲ میلیارد تومان قیمت گذاری شده باشد. ممکن است در برخی برند ها هم قیمت دستگاه های لیزر الکساندرایت باشند.
بسیار عالی